Aquesta seqüència didàctica té com a finalitat primera la pràctica de l’oralitat agafant com a eix temàtic els aliments. A més a més de practicar l’oralitat, l’alumnat podrà desenvolupar habilitats en lectura i escriptura senzilles, així practicar la interacció amb adults en un context real: el mercat.

L’organització de las activitats s’ha fet de manera gradual, de forma que es puguin aprofitar els coneixements que ja té l’alumnat i anar incorporant nous enunciats. Les tasques són variades i combinen jocs i situacions en els quals nois i noies tenen l’oportunitat de practicar l’ús verbal de manera individual (veig veig, la llista per anar a comprar, etc.) o en grup (jocs de rol, memory, etc.).

Per a cada tasca s’inclou una finalitat, es suggereixen les maneres de donar les instruccions i els procediments, així com el temps que pot durar. Aquestes indicacions estan basades en l’experiència d’implementar aquesta unitat en una aula d’acollida amb nens i nenes de diferents edats i llocs d’origen, en un centre escolar de Barcelona.

Els materials es poden ajustar segons les necessitats de cada grup. Es tracta d’una manera de suggerir recursos a partir dels quals els docents poden crear i implementar nous materials dintre del aula.


Aquests materials han estat elaborats per: Montse Colet, Laura Llobet, Luci Nussbaum i Virginia Unamuno.

COMENCEM: CONTINGUTS

Aquesta 'webquest' es part d'una serie de materials gratüits dissenyats pel grup GREIP per a la comunitat educativa.